Festsko

1937 e.kr.

Herstedøster Landsby, Albertslund Kommune

Skoene har tilhørt Mette Sofie Hagemann (1881 – 1976). Hun havde dem, og en kjole af samme stof, på i Christiansborg Slotskirke d. 20/6-1937. Den dag blev hendes ungdomsveninde Petras datter Gurli Berg gift, og det var Mette Sofie Hagemann, der fulgte Gurlis udkårne Oskar Sørensen op til alteret. Selv forblev hun ugift, og var gudmor til Gurli og hendes tre børn. Hun var en kær del af familien og blev altid kaldt Tante Sofie eller Gudmor.

Tante Sofie var tidl. sygeplejerske og tilsynsførende ved aldersrenteboligerne i Guldbergsgade på Nørrebro. I 1942 var hun så heldig at vinde Rundskuedagens hovedgevinst. Det var et gammelt bondehus i Herstedøster landsby, det nuværende Kirkestræde 4. Huset var gjort i stand med indbo og med høns og kaniner i hønsegården.

Huset, der blev døbt ”Lykkebo”, blev brugt hvert år fra maj til september. Mest af gudbarnet Gurli Berg Sørensen med mand og tre børn. De blev en del af livet i landsbyen som de eneste, der ikke boede der fast. Tante Sofie kom i weekenden og hendes festsko blev senere brugt til mange gode udklædninger. Huset fungerede som et slags bymuseum, og i gæstebogen blev skrevet sjove ting om folk på egnen. Familien solgte huset i 1976.