Koran

1981 e.kr.

Hedehusene, Høje-Taastrup Kommune

I 1980 kom den 10-årige Ahat Bayhan fra Tyrkiet til Danmark med sin mor, for at blive familiesammenhørt med faderen Kemal Bayhan. De flyttede ind i en lejlighed i Charlotteagerkvarteret i Hedehusene, hvor familien har boet siden. Ahats far Kemal Bayhan kom til Danmark i 1969, og arbejde på forskellige industrivirksomheder i Roskilde og Høje Taastrup. Oprindeligt havde han ingen planer om at immigrere til Danmark. Som så mange andre tyrkiske mænd, kom han herop med en forestilling om blot at arbejde i nogle år, og spare penge sammen. I 1971 havde han allerede tjent så meget, at han byggede et hus til resten af familien, der stadig boede i Tyrkiet. I 1980 flyttede familien til Danmark.

Ahat begyndte kort tid efter ankomsten til Danmark på Fløng skole. Efter folkeskolen forsatte han på handelsskole, men blev nødt til at droppe ud, da hans far døde, og Ahat derfor fik ansvaret for at forsørge familien. Siden da har han arbejdet hos Post Danmark.

Koranen i udstillingen fik Ahat, da han begyndte på den lokale koranskole i Charlotteagerkvarteret i 1981. Den har fulgt ham siden. Koranskolerne blev oprettet for, at de tyrkiske børn ikke helt mistede kontakten til den kultur, de havde forladt.