Landsbymalerier

1955 e.kr.

Sengeløse og Høje Taastrup, Høje-Taastrup Kommune

De 4 malerier er alle af Theodor Ulrichsen (1905-1970). Han havde gennemgået statens tegnelærerkursus og videreuddannet sig som maler under maleren L.A. Rings vejledning. Mesterens inspiration ses tydeligt i Theodor Ulrichsens billeder. Han var, ligesom Ring, glad for landboerne og landsbyerne.

L.A. Ring var dyr og eksklusiv allerede i sin samtid. Ham kunne de fleste kun købe i kopi, men i stedet valgte mange en original af en mindre kendt maler. Der blev malet tusindvis af billeder af gårde og landsbymiljøer i første halvdel af 1900-tallet. Almindelige mennesker havde råd til at købe et Ulrichsen og hænge det op i deres stuer. Og Ulrichsen kom rundt til alle små landsbyer på Vestegnen. De 4 malerier er valgt, fordi de er typiske, og viser, at hans malerier var variationer over samme tema. Motivet fra Sengeløse har vi i flere, næstens ens, udgaver. Vi har taget det bedste af dem, som har fået mindst røgskader af mange års ophængning i en stue.

I dag hænger Ulrichsen stadig rundt omkring i de danske hjem. På Den Blå Avis er der altid malerier til salg, og de kan ofte erhverves for under 1000 kr.